El dret a decidir uneix a una vintena d’organitzacions empresarials

El dret a decidir, l’opció de la societat catalana de ser consultada sobre la futura relació amb Espanya , reunirà dijous vinent, 8 de maig, una vintena d’organitzacions empresarials a Calella de Palafrugell. Totes tenen previst subscriure el manifest del Far, un document que consta de tres punts i que pren el nom del lloc on se celebra la trobada, el far de Sant Sebastià. Els tres punts del document inclouen l’adhesió dels signants al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, nascut de la decisió del Parlament de Catalunya; el compromís a acceptar i donar suport a la
decisió que finalment prengui la societat catalana, sigui la que sigui, i la voluntat d’adaptar l’ actuació de les seves empreses al nou marc.

La firma del document tindrà lloc en una jornada que culminarà amb un dinar al qual també hi assistirà Joan Rigol, expresident del Parlament de Catalunya i president del Pacte Nacional pel Dret a Decidir. La trobada entre patronals i altres associacions empresarials sorgeix de la iniciativa del denominat Grup Impuls per Girona (GIG), en què participen la FOEG, la patronal de Girona (que forma part de Foment del Treball), les cambres de comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols, Pimec de Girona i el Fòrum Carlemany, que agrupa les 100 empreses més importants de tota la província de Girona. Igualment, han garantit l’assistència a l’acte i l’adhesió al document les patronals Cecot (també adherida a Foment del Treball i presidida per Antoni Abad), Fepime, AMEC (que presideix Manel Xifra), Pimec i Femcat. També posaran la firma al document les onze cambres de comerç catalanes, totes representades pels respectius presidents (tret de la de Barcelona, en què
Miquel Valls ha delegat la seva presència en Xavier Carbonell, director gerent), i almenys quatre organitzacions territorials de Foment.

La celebració d’aquesta trobada ofereix una visió més matisada i diversa de la posició dels empresaris catalans respecte al procés que travessa Catalunya. Entre la posició de distanciament de la patronal Foment, expressada pel president, Joaquim Gay de Montellà, i posicions individuals com la de Víctor Grífols -que en un acte recent va demanar a Artur Mas que no s'”arronsés”-, l’anomenat manifest del Far visualitza la posició d’un important grup d’empresaris partidaris de seguir els passos del Parlament de Catalunya.

(Publicat a La Vanguardia el dia 5 de maig del 2014)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s