El tèxtil torna a casa. La història de Punt Volat

Els pantalons es fan a Sabadell, la samarreta, les dessuadores i el disseny, a Terrassa, els teixits es compren a Mataró i Argentona, les cremalleres, els botons i els brodats, a Barcelona i al Vallès… Fer-ho d’aquesta manera i no comprar-ho a la Xina, té el seu preu. “Són empreses acostumades a fer sèries curtes, i, per tant, els costos són més alts, però també té avantatges. Tens molta proximitat amb els teus proveïdors”, explica Miquel Armengol, ànima, juntament amb el seu germà Jaume, de Punt Volat, empresa tèxtil que va néixer ara fa any i mig amb l’objectiu explícit de ser “una marca de moda catalana”.

Punt Volat no és la primera ni serà la última empresa tèxtil amb seu a Catalunya. Però participa d’un corrent que dóna preferència a la qualitat i a la fabricació en un entorn pròxim després d’anys en què la deslocalització a Àsia ha estat l’habitual. Els orígens professionals de Miquel Armengol són a l’empresa familiar per passar després a la direcció comercial d’una firma de moda infantil i finalment acabar treballant en altres sectors. “Vam començar a parlar del tema amb el meu germà deu fer uns dos anys. Va sortir la idea del punt volat, que és el punt de l’ela geminada. Va sortir d’una manera espontània i ens va agradar”.

 

Fins ara, Punt Volat es limitava a comprar samarretes de bona qualitat i posar-hi la marca. “Ara ho fem tot directament o ho subcontractem”. L’estratègia comercial passa per la venda a internet com a fórmula per compensar els alts costos que té la fabricació de les peces. “No ens tanquem a entrar a botigues si ens ho demanen, però aleshores haurem d’assegurar que tots dos compartim els mateixos valors empresarials i visió de futur”. Per al llançament de la marca han centrat la publicitat a Facebook i Twitter i la grapa mediàtica d’Àlex Monner i Joana Vilapuig, dos actors de “Polseres vermelles”.

(Publicat a La Vanguardia el 30 de març de 2014)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s