Un públic entregat. Sobre el “Diguem Prou” de Pimec

Acaben els primers parlaments i a la pantalla apareix un muntatge audiovisual estil APM que arrenca amb Mariano Rajoy
parlant de les bondats de les pimes. Xiulets i esbroncades del públic, que es mantenen quan el succeeix el ministre Guindos i desapareixen a mesura que avança l’audiovisual: Sáenz de Santamaría, Duran Lleida, Artur Mas. L’audiovisual es tanca amb unes paraules de
Mariano Rajoy i tornen els xiulets…
Potser no pot ser de cap altra manera. Entre el públic, que ha omplert el Palau de Congresos, hi ha poques corbates i poc consell d’administració. Hi ha molt d’autònom i molt de petit empresari, moltes cares d’enuig, de cansament i moltes ganes de corejar el “
diguem prou” que llancen els oradors. Els seus mals són ben obvis. Xiulen quan es fa esment de la banca o de la reforma laboral -“mai no havíem contractat tants advocats ni fet tants papers”-, aplaudeixen d’allò més quan s’afirma que l’Administració paga tard i s’enar-deixen quan se’ls parla de l’oligopoli elèctric.
S’acaba l’audiovisual i puja a l’estrada Toni Cañete, el secretari d’organització, flamenc i amb ganes de fer broma… Mira a la pantalla i, adreçant-se als polítics, deixa anar un “Parole, parole,parole, que deia Adriano Celentano. Volem fets, no paraules”, i aleshores demana un minut de silenci perquè els presents aprofitin per tuitejar un “diguemprou” amb el mòbil i puguin convertir la trobada en trending topic. El públic li fa cas i l’auditori s’omple de pantalles fosforescents, tothom atrafegat enviant missatges.
Algun periodista opina que l’acte podia haver estat una mica més solemne, però el públic no pensa el mateix: té ganes de protestar i cap al final se senten crits d'”independència”. Entre els oradors, més d’un critica unes lleis fetes a mida de la gran empresa. I el públic, que se sent petit, aplaudeix.
Si algú ha pensat a fusionar-los un dia amb Foment del Treball, ho té clar. A aquests no els fusiona ningú.

(Publicat a La Vanguardia el 20 de març de 2014)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s